Hvad skete der egentlig sommeren 2013?

At dømme efter mine skriverier på bloggen, skete der absolut ingenting i Kolonien efter vi flyttede derud 1. juli i den forgangne sommer. Men det gjorde der nu alligevel. Og nu har jeg sat mig for at lave en lille hyldest til min kærestes knoklerier, som fandt sted i sommeren 2013.

For det, der skete var, at vi en uges tid efter vi flyttede ind i Kolonien, kunne konstatere, at jeg var gravid! Helt fantastisk! Men 14 dage derefter ramte kvalmen så hårdt, at jeg var sengeliggende det meste af den sommer, og fuldstændig uduelig i haven. Kunne kun overskue skygge og hvile, og fik heller ikke blogget. Så nu synes jeg retfærdigvis, at det lige skal dokumenteres, at vi faktisk fik nogle store projekter fra hånden.

Det Store Fliseprojekt!

Alle fliser bag huset blev taget op, de gamle 056vandrør gravet op, nyt sand lagt og så skulle fliserne efter planen lægges igen. Men min kompromisløse mand vurderede at fliserne var for grimme, og pillede derfor alle fliserne fra terrassen foran huset op, og lagde dem bag huset og langs siden, hvor det nye skur skulle bygges. Foran huset lagde han så de gamle, grimme fliser, som skal erstattes af træterrasse næste sommer. Et kæmpe arbejde!!

Huset blev desuden skærmet af forneden med stålnet mod rotter og den slags (!) og min mor kom og hjalp med at plante 3 fine klatrehortensia. Et fint efterbillede mangler, men kommer til sommer!

Der blev også lagt fliser på østsiden af huset, og en særlig udfordring var at få fliser til at passe omkring det nye, runde kloakdæksel. Men igen – når man har en kompromisløs og tålmodig mand, så får man fine, fine løsninger som denne:

Perfekt tilskæring af fliser omkring det runde kloakdæksel (som vi håber, aldrig skal tages op...)

Perfekt tilskæring af fliser omkring det runde kloakdæksel (som vi håber, aldrig skal tages op…)

Der blev også lagt et flot flisegulv i drivhuset, hvor forældrene bidrog til forskønnelsen med at begave os med et lille plantebord og pilefletafskærmning af de mere uskønne tomatkasser af flamengo. 079

Det lille drivhus ser nu ret så fint ud. Det er rigtig rart at slippe for at luge ukrudt i drivhuset, når det eneste vi har derinde alligevel er tomatkasser plus vindruer og ferskentræet. Så fliser kan klart anbefales! Omend det krævede lidt myrebekæmpelse.

Næste store projekt var…

Træterrasse i haven!

Først brugte vi nogen tid på at “tegne” en flot bue over græsset med snor. Derefter blev der gravet græstørv op i store mængder. (Bemærk, at når jeg bruger passiv form som fx “blev der gravet”, indikerer det, at jeg ikke har bidraget overhovedet, men bare har ligget med hovedet nær en spand, og allerhøjest har taget mig sammen til at smøre frokost til min knoklende kæreste). Som fundament blev der brugt (passiv) fliser med et stykke tagpap på, for at skåne træet for fugt. Derefter blev hele arealet dækket med ukrudtsdug.

086083

Martin konstruerede en ramme i perfekt vater, og så skulle der skrues brædder på! Der blev taget en meget dyb vejrtrækning, inden den runde bue blev savet! Og minsandten om ikke blommetræet blev fint inkorporeret i terrassen.

095092

Vi har valgt at bruge fyrretræ i en god tyk kvalitet, og vil ikke behandle det med olie, men lade det gråne naturligt, så det bedre “falder ind” i haven, og passer til det gamle hus. Terrassen blev kantet med et bøjet bræt, som var noget af et kunststykke! Martin savede riller i et langt bræt, vandede det og satte det i spænd, så det til sidste kunne runde buen. Og derefter lagde han fine granitsten som kant mod græsset (så det er nemmere at slå plænen).

111

Den færdig solterrasse med dobbelt-solseng og aftenspiseplads

Voila! En lækker ny træterrasse! Naboerne fra havegangen blev inviteret til indvielse med hjemmebagte kanelsnegle og rosévin, og de døbte straks terrassen “Dansegulvet”, og ser frem til at bruge den til sommerens gang-fest.

Jeg fik plantet et nyt jordbærbed under æbletræet for enden af terrassen – nu bliver det spændende om det giver noget til sommer – for lidt forsømt blev det altså.

Det nye skur!

Sidste store sommer 2013-projekt var at renovere det gamle, åbne skur mod øst, der grænser op til naboens grund. Her ses skelettet, som min handymand selv har konstrueret.

t114Skuret blev faktisk færdigt, men jeg har ingen billeder af det endnu. Inderst blev det til et lukket redskabsskur med masser af hylder. Og yderst et åbent skur med plads til gødning, græsslåmaskine og at barnevognen kan komme i ly for regnen 🙂 Nu mangler vi bare at male det, og lur mig, om ikke Manden ser frem til at jeg til sommer ikke længere har nogen undskyldning for at lægge alle maler-opgaver over til ham. Man må ikke male når man er gravid, men amning er vist ingen hindring…

Og hvordan gik det så med de mange ferskner? Der var jo i foråret anlæg til ikke færre end 55 ferskner på træet, der ikke tidligere havde båret mere end 4. Jeg tyndede for en sikkerheds skyld ud i de mange små, og det blev derfor til over 30 store, saftige og smagfulde ferskner. Jo, det var en god sommer 🙂 Tak, skat!

134

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Sommer og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Hvad skete der egentlig sommeren 2013?

  1. Nette siger:

    Wauv, hvor bliver der flot i jeres kolo-kolo. I/din kæreste gør vist ingenting halvt 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s