Baby ombord!

IMG_3486

En lur i skyggen af æbletræet

Vi er nu flyttet i kolonien! Blev denne gang nødt til at ringe efter en 3×34 for at få det hele med herud. For du gode, hvor følger der meget grej med en baby. Ja, hurra! Vi er nu en familie på tre – og vores 3 måneder gamle datter er den yngste beboer på havegangen.

2014-06-05 004

Den hængende ledning er lampen over spisebordet – og har ikke noget med varmepumpen at gøre.

For at turde flytte herud en hel sæson, har vi investeret i en varmepumpe – og den var dyr! Men prisen var inklusive montering, som blev foretaget af en køletekniker. Vi har ikke regnet på, om det kan betale sig i kroner og ører, men det kan helt sikkert betale sig i komfort og tryghed! Vi kan sikre, at der er 18 grader om natten til bebs, og kan nemt og hurtigt varme hytten op på en kold dag. Og så bliver gråspurvene også så glade – da vores hytte ikke er specielt godt isoleret.2014-06-05 006

Køn er den ikke, men min nyudsprungne handymand har selvfølgelig snedkereret et lækkert “hus” som udendørs-ventilatoren kan bo i.

Og den er meget støjsvag!  Jeg elsker den allerede.

Livet med baby i kolonihave går ret2014-06-05 003 godt, selvom vi kun har 35 m2 at rutte med. Vi har hængt slynge(l)vuggen op, og tremmesengen fungerer som kravlegård om dagen. Der pusles på køkkenbordet (vi bruger ikke komfuret særlig meget) og så er det superlækkert ikke at skulle bære svesken op og ned fra 4. sal, men bare at kunne stille barnevognen i haven, mens man går og nipper og nusser om planterne. Det lyder superidyllisk, men det er bare spil for galleriet.  Vor lille datter gennemgår pt. sit 12-ugers-tigerspring, og er sur og pylret og svær at putte om aftenen. Men så hjælper det, når far giver en flyvetur i slow-motion over blomsterbedet.

2014-06-04 001

Hvis jeg selv skal sige det, synes jeg, at jeg er lykkes ret godt med at kreere et staudebed for første gang: Fingerbøl, lupiner, løvefod og blåkant blomstrer netop nu.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Sommer og tagget , , . Bogmærk permalinket.

6 svar til Baby ombord!

 1. Grethe K. Jenseni siger:

  Hej Maria Dejligt at læse om kolonien og livet derude med din lille familie. Jeg har savnet at læse nyt derfra. Det er sandelig et flot staudebed, helt fyldt med blomstrende blomster. Jeg kan se, du også har agaphantus af en slags – de blålilla. Ser frem til flere nyheder! Kh.mor

  Den 05/06/2014 kl. 13.56 skrev Marias kolonihave :

  > >

 2. Silja siger:

  Hej Maria.
  Dejlig blog:-).
  Står selv overfor at skulle erhverve os en kolonihave og overvejer varmepumpe. Vil du komme med nogle anbefalinger? Kan se på billedet at du har Fujitsu og du skriver den var dyr? Når jeg ellers googler emnet virker det som lidt af en jungle og svært at finde hoved og hale i hvad der er dyrt/billigt og godt/dårligt etc.

  • Vores nabo er meget tilfreds med sin Andes-pumpe (ca 3-4000 kr), men da vi kontaktede Scanheat, hvor den var købt, måtte de godt sælge, men ikke længere montere den, da den ikke lever op til nye standarder. Så fik vi anbefalet Fujitsu, og valgte den. Men billigere kan også gøre det, når man har så få m2.

 3. Kirstine siger:

  TILLYKKE! Og flotte stauder – vær opmærksom på, når bebsen bliver lidt større, at fingerbøl vist er ret giftige. Hvordan er strømforbruget på sådan en varmepumpe mon, når først den er monteret ?

  • Tak 🙂 Og ja, det er rigtigt med fingerbøl. Satser på at kunne lære bebs ikke at gå i bedet. Ellers må de op.
   Kender endnu ikke vores elforbrug, men den bruger væsentlig mindre strøm end en elradiator.

 4. Kirstine siger:

  Interessant … Vi kører med el-varme, men man kan jo ikke påstå, at det er hverken effektivt eller billigt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s